Протримаємось максимум місяць, – Черкасиобленерго

Протримаємось максимум місяць, – Черкасиобленерго
Податки вже в цьому місяці ми не зможемо платити - Самчук

«Компанія змушена була відправити працівників в оплачувані відпустки та виплачує їм дві третини від заробітної плати» – Самчук

Рівень оплати населенням за електроенергію знизився на 30% і якщо неплатежі продовжать зростати, обленерго протримається максимум місяць. Про це заявив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

«Вже зараз видно, що надходження у нас впали у порівнянні з минулим місяцем десь на відсотків 30 на даний момент», – повідомив Самчук.

Він зазначив, що компанія змушена була відправити працівників в оплачувані відпустки та виплачує їм дві третини від заробітної плати. Надходжень, які обленерго отримує зараз, вистачає лише на розрахунки з працівниками. Керівник компанії наголосив, якщо криза неплатежів зростатиме, підприємство зможе протриматись до травня.

«Цей місяць ще витримаємо. Податки вже в цьому місяці ми не зможемо платити. Це десь мільйонів 15, ми вже не зможемо платити. З «Укренерго» ми вже не можемо розраховуватися. І ситуація така, що юридичні споживачі вже також починають, хочуть ухилитися від сплати, особливо бюджетні організації. Але це буде колапс», – сказав Самчук.

Раніше голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький заявив, що через низький рівень оплати населенням за спожиту електроенергію та кризу в енергогалузі компанія не має коштів на ремонт мереж.

Керівник «Житомиробленерго» Олексій Шекета повідомив, що через зменшення платежів за спожиту електроенергію підприємство може запровадити віялове вимкнення електропостачання для підприємств та побутових споживачів.

У свою чергу народний депутат України, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець вважає, що криза в енергетиці спровокована діями глави енергетичного комітету ВР Андрія Геруса. За словами депутата, Герус за півроку знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: