Рейдерські захоплення агропідприємств на Кіровоградщині. Журналісти-розслідувачі вийшли на нардепа Киву

Рейдерські захоплення агропідприємств на Кіровоградщині. Журналісти-розслідувачі вийшли на нардепа Киву
У декларації Киви в 2019 році з’явився новий автомобіль Toyota Land Cruiser 200, вартістю 2,2 млн грн

Протягом останніх п’яти років у регіоні від рейдерів постраждали декілька підприємств, земельний банк яких становив від однієї до п’яти тисяч гектарів, - ЗМІ

Народний депутат з партії «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Кива «кришує» рейдерські захоплення агропідприємств у Кіровоградській області. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Як встановили журналісти, протягом останніх п’яти років у регіоні від рейдерів постраждали декілька підприємств, земельний банк яких становив від однієї до п’яти тисяч гектарів. «Усі компанії захоплювали за однією й тією ж схемою – «чорний» реєстратор за допомогою підроблених документів вносив до Держреєстру нового «власника». Поки реальні власники бізнесів судилися, рейдери переоформляли землю та інше майно», - йдеться у розслідуванні.

Журналісти зазначають, що у 2016 році рейдернули ПСП ім. Димитрова – права на підприємство отримав депутат однієї з місцевих сільрад Ростислав Вакулик.

У виданні інформують, що за аналогічною схемою рейдери захопили СВК «Агрофірма Маріампольська» і низку інших підприємств.

«Кожне з цих захоплень вивело журналістів до скандального депутата Іллі Киви. В історіях засвітилися люди й адреси, опосередковано пов’язані як із депутатом Кіровоградської облради від ОПЗЖ Денисом Руденком, так і безпосередньо з нардепом від цієї ж партії – Іллею Кивою», – йдеться в розслідуванні.

Нагадаємо, раніше нардеп подав декларацію, згідно з якою основне джерело його доходів – фірма, що фігурує в кримінальній справі про відмивання грошей. Зокрема, 1,2 млн грн нардеп отримав від ТОВ «Компанія Сиквел». Фірму підозрюють у легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом, і в організації схем з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

«У декларації Киви в 2019 році з’явився новий автомобіль Toyota Land Cruiser 200, вартістю 2,2 млн грн», - пишуть журналісти.

Як повідомлялося 8 квітня, Офіс генпрокурора повідомив Киві про підозру у побитті людини.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ілля Кива пообіцяв відрізати голову чоловікові, який дорікнув йому охороною та джипом.

Також нардеп Кива задекларував мільйон від фірми, що фігурує у справі про відмивання коштів.

Читайте також:



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: