Словаччина надасть трейдерам знижку на транзит газу в Україну

Словаччина надасть трейдерам знижку на транзит газу в Україну

Україна і Словаччина розробила кілька пропозицій, які повинні підвищити привабливість українських ПСГ для трейдерів

Україна розраховує, що іноземці будуть зберігати газ у наших підземних сховищах

Оператор газотранспортної системи (ГТС) Словаччини Eustream ввів знижку на транспортування газу для зберігання в підземних сховищах України.

Про це в п'ятницю, 17 квітня, повідомив глава Оператора ГТС України Сергій Макогон.

«Новина, над якою ми працювали більше року. З метою підвищення рівня використання українських ПСГ і розвитку регіонального газового хаба, ми спільно з Нафтогазом ще до анбандлінґу ініціювали переговори з оператором ГТС Словаччини - компанією Eustream зі створення спільного продукту для західних трейдерів, який дозволить їм зберігати газ в українських ПСГ», - написав Макогон у Facebook.

За його словами, був розроблений цілий набір нових послуг спочатку з боку України, а тепер і з боку Словаччини.

«Short-haul (транзит на короткі відстані) від Оператор ГТС плюс «митний склад» від «Нафтогазу» плюс новий продукт від компанії Eustream створюють економічно привабливу можливість для європейських трейдерів зі зберігання газу в українських ПСГ. Тепер трейдери при покупці потужностей в Словаччині для транспортування газу в Україні для сезонного зберігання газу і подальшого його вивезення можуть отримати знижку на такі потужності в Словаччині до 40%. Win-win-win рішення в дії», - заявив Макогон.

Він зазначив, що сезон закачування газу тільки починається, тому вже у 2020 році західні трейдери зможуть скористатися цим продуктом, а Україна отримає додатковий дохід від використання потужної інфраструктури ГТС і ПСГ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: