ЗМІ повідомили, чим керувався суд, який скасував націоналізацію Приватбанку

ЗМІ повідомили, чим керувався суд, який скасував націоналізацію Приватбанку

Окружний адміністративний суд Києва минулого року визнав рішення про націоналізацію Приватбанку незаконним. І лише сьогодні стала відома аргументація Феміди

Рішення Окружного адміністративного суду про незаконність націоналізації Приватбанку не оприлюднене, проте ЗМІ повідомили, через які причини суд визнав націоналізацію незаконною.

Про це повідомляє ZN.UA.

За інформацією видання, суд вважає рішення НБУ про націоналізацію Приватбанку незаконним, тому що звіт про позапланову перевірку банку на момент націоналізації неналежно оформлений.

«Суд впевнений, що діагностику капіталу банку повинен здійснювати не НБУ, а зовнішній аудитор, по суті, відбираючи у контролюючого банківський сектор органу його прямий обов’язок», – зазначає видання.

Колегія суддів визначила, чи правильно була проведена оцінка кредитного ризику в банку та прийшла до висновку, що резерви під кредити банк формувати не повинен, оскільки це були нові позики.

Повідомляється, що націоналізація була «конфіскацією акцій у приватної особи», а лист колишніх власників уряду з проханням про націоналізацію було написано «під політичним тиском».

Зазначимо, що рік тому, в квітні 2019 року, між першим і другим турами президентських виборів Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію Приватбанку незаконною, і єдина причина, чому це рішення досі не вступило в силу, - апеляція НБУ, розгляд якої призупинено якраз до прийняття рішення Верховним судом за позовом Суркісів.

Коли це рішення буде, Шостий апеляційний суд візьметься за справу про скасування націоналізації Приватбанку.

«І якщо програш у Верховному суді - лише прелюдія, то фіаско в Шостому апеляційному - кульмінація катастрофи, адже далі тільки касація все в тому ж Верховному суді. Саме рішення Окружного адміністративного досі не оприлюднено, але в ZN.UA його бачили і навіть тримали в руках», - пише ЗМІ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: