Тігіпко купив «Кузню на Рибальському», щоб побудувати житловий комплекс

Тігіпко купив «Кузню на Рибальському», щоб побудувати житловий комплекс

На Рибальському півострові Тігіпко планує розпочати масштабний будівельний проект

Бізнесмен Сергій Тігіпко планує побудувати на території заводу «Кузня на Рибальському» житловий масив і великий торгово-офісний центр. Про це він розповів в інтерв'ю журналу «Новое время».

За словами Тігіпка, він розглядає «Кузню на Рибальському» не тільки як промисловий, але й як комплексний девелоперський проект.

Бізнесмен додав, що великі площі на Рибальському півострові не задіяні у виробничих цілях і використовуються неефективно.

«Ось на цій території ми і плануємо розпочати найближчим часом масштабний будівельний проект. Швидше за все, це буде житловий масив - зі школами, дитячими садками, комерційною нерухомістю. Що ж стосується ділянки в 9 га біля залізничного вокзалу, то на ньому плануємо побудувати великий торгово-офісний центр», - сказав він.

Нагадаємо, завод «Кузня на Рибальському» — суднобудівельне приватне акціонерне товариство, одне з найстаріших у Києві, засноване в 1862 році. Завод входив до складу групи компаній «Укрпромінвест». Кінцевими бенефіціарами підприємства були Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

25 вересня 2018 року прес-секретар президента України Святослав Цеголко анонсував продаж заводу «Кузня на Рибальському», що спеціалізується на суднобудуванні. 

У вересні група «ТАС» Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про покупку ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

У листопаді 2018 року акції заводу (94,03%) були продані підконтрольній Сергію Тігіпку кіпрській компанії Еwins Lімітеd. Найвища ціна однієї акції, за якою кіпрська компанія придбала акції заводу, становила трохи більш ніж $93. Максимальна вартість покупки пакета акцій - $300 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: