Трамп: ОПЕК+ намагається домовитися про вдвічі більше скорочення видобутку нафти

Трамп: ОПЕК+ намагається домовитися про вдвічі більше скорочення видобутку нафти

За словами президента США, метою домовленостей ОПЕК+ є скорочення видобутку нафти на 20 млн барелів на день, що удвічі більше задекларованої цифри

«М'яко кажучи, ОПЕК+ має намір скоротити обсяги видобутку на 20 млн барелів на день, а не на 10 млн, про які зараз всюди повідомляється», - заявив глава Білого дому

Президент США Дональд Трамп заявив, що метою домовленостей ОПЕК+ є скорочення видобутку нафти на 20 млн барелів на день, що удвічі більше раніше задекларованої цифри.

Про це Трамп написав у Twitter.

«М'яко кажучи, ОПЕК+ має намір скоротити обсяги видобутку на 20 млн барелів на день, а не на 10 млн, про які зараз всюди повідомляється», - заявив глава Білого дому.

Він також підкреслив, що енергетична галузь скоріше за інших відновить свої позиції у бізнесі, щойно завершиться пандемія Covid-19.

«Енергетична промисловість знову набере сили набагато швидше, ніж передбачалося. Дякую всім, хто працював зі мною над тим, щоби повернути цей дуже великий бізнес на правильний шлях, зокрема Росії та Саудівській Аравії», - додав президент США.

Раніше повідомлялося, що 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися про найбільше в історії скорочення видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу.

Після цього президенти РФ та США Володимир Путін і Дональд Трамп, а також король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд провели тристоронні телефонні переговори.

Видання Bloomberg вважає, що нова нафтова угода провальна для Росії.

Перед цим Організація африканських виробників нафти пообіцяла скоротити обсяги видобутку палива, підтримавши таким чином зусилля країн ОПЕК+ і держав, які не беруть участі в угоді щодо стабілізації нафтового ринку.

Раніше повідомлялося, що цього тижня організація країн-експортерів нафти ОПЕК+ погодилася скоротити видобуток на 10 мільйонів барелів на день. РФ також погодилася на значущі скорочення видобутку нафти.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: