У березні на ProZorro ціни на медичні маски зросли вдесятеро, – Transparency International

У березні на ProZorro ціни на медичні маски зросли вдесятеро, – Transparency International
У січні 2020 року медичні маски замовники купували в середньому по 0,68-1,5 грн, у лютому – по 0,7-3,2 грн. Проте у березні відбувся раптовий стрибок – ціни зросли до 10-25 грн за штуку

Серед найбільших постачальників багато тих, хто швидко переключився на медичні товари з іншого виду діяльності

Правозахисна організація Transparency International Ukraine заявила, що у березні на Prozorro ціни на медичні маски зросли вдесятеро.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Середні ціни на медичні маски на Prozorro у березні 2020 році збільшилися більш ніж у десять раз у порівнянні з початком року. Такі дані наводить Transparency International Ukraine.

За даними дослідження, державні замовники з 1 січня по 28 березня купили майже 2,5 млн медичних масок на 25 млн грн. Очікувано найбільше масок придбали в березні – 1,8 млн. Однак такі закупівлі проводилися і раніше: у лютому купили 547 тис., а в січні – 108 тис.

У січні 2020 року медичні маски замовники купували в середньому по 0,68-1,5 грн, у лютому – по 0,7-3,2 грн. Проте у березні відбувся раптовий стрибок – ціни зросли до 10-25 грн за штуку.

Серед найбільших постачальників багато тих, хто швидко переключився на медичні товари з іншого виду діяльності. До топ 5 постачальників масок увійшли лише 2 компанії, що спеціалізуються на медицині. Решта – автомобільна і будівельна компанії та ФОП, який раніше торгував одягом і взуттям, а ще раніше м’ясом, зазначається в повідомленні Transparency International Ukraine.

3 квітня Кабінет міністрів зобов’язав працівників торгівлі, банків, аптек, спеціальних магазинів зв’язку та телекомунікацій і закладів з їх ремонту запровадити захист очей та обличчя, а також надавати відвідувачам такі засоби, в тому числі самостійно виготовлені маски.

Нагадаємо, українці поступово звикають жити в умовах карантину і, схоже, вже не бояться, що завтра буде нічого купити на обід. Торгівля відреагувала відповідно: ціни на багато продуктів пішли вниз у порівнянні з тими, що були ще тиждень.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: