У Харкові за минулий рік повірено понад 7 тис. лічильників газу

У Харкові за минулий рік повірено понад 7 тис. лічильників газу

Під час повірок виявлено 745 випадків несанкціонованих втручань у механізми

За минулий рік «Харківміськгаз» безкоштовно повірив 7,4 тис. побутових лічильників газу. 4,8 тис. лічильників газу виявилися непридатними до подальшої експлуатації. З них 1,3 тис. лічильників відправлені на заводи-виробники для ремонту.

Найчастіше порушення в роботі лічильників виникають через зношування їх деталей протягом довгого періоду експлуатації, а також несанкціоноване втручання в сам лічильник. Повірка лічильників газу здійснюється «Укрметртестстандарт» спільно з працівниками «Харківміськгазу».

«Визначити порушення дуже легко. Не тільки по механічним пошкодженням лічильного механізму, підробленим пломбам або відбитку клейма, а також за допомогою аналітики газоспоживання. Крім того, компанія володіє спеціальними технічними засобами, які допомагають з легкістю виявляти будь-які види втручань в прилади обліку», - прокоментував головний метролог ПАТ «Харківміськгаз» Руслан Шипіло.

Під час повірок виявлено 745 випадків втручань в лічильник газу. Найпоширеніші способи втручань - зрив пломб приладу обліку, фальшиві пломби, підрив скла, пошкодження коліс облікового механізму, вбудовані магніти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: