Угорщина з початку травня стала найбільшим постачальником газу до України

Угорщина з початку травня стала найбільшим постачальником газу до України
Можливість здійснювати віртуальний реверс з’явилася з 2020 року, після підписання нових домовленостей про транзит газу з «Газпромом», - Макогон

Угорщина у травні стає основним маршрутом імпорту газу з ЄС і випереджає Словаччину, яка починаючи з 2014 року була основним джерелом газу для України, - Макогон

Угорщина з початку травня 2020 року стала найбільшим імпортером газу до України, обсяги імпорту зросли у п’ять разів. Про це повідомив голова «Оператора газотранспортної системи України» Сергій Макогон.

Макогон зазначив, що Угорщина потіснила Словаччину.

За його словами, це сталося завдяки запуску можливості здійснення віртуального реверсу газу між Угорщиною та Україною з 1 травня.

«Віртуальний реверс — це взаємозалік газових потоків. Він відбувається шляхом відбору Україною російського газу, який постачається через газотранспортну систему України до Угорщини. замість того, аби цей газ фізично транспортувати спершу до Угорщини, а потім з Угорщини до України», - пояснив голова «Оператора газотранспортної системи України».

За словами Макогон, Угорщина у травні стає основним маршрутом імпорту газу з ЄС і випереджає Словаччину, яка починаючи з 2014 року була основним джерелом газу для України. Він зауважив, що можливість здійснювати віртуальний реверс з’явилася з 2020 року, після підписання нових домовленостей про транзит газу з «Газпромом».

«Ця можливість дозволила європейським країнам конкурувати за постачання газу до України, - говорить Макогон. - У кінцевому результаті вигоду отримує кінцевий споживач, який отримає більш дешевий газ».

Як повідомлялося, у Росії зменшився видобуток газу.

 Читайте також: 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: