Україна не виконала чотири вимоги для отримання траншу 600 млн євро, — представник ЄС

Україна не виконала чотири вимоги для отримання траншу 600 млн євро, — представник ЄС

Серед невиконаних умов — запуск автоматичної перевірки е-декларацій

Україна може втратити транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу у 600 млн євро, якщо найближчим часом не виконає низку вимог. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю «Європейській правді».

Мінгареллі пояснив, що лишилися чотири вимоги, які Україна не виконала: зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Посол наголосив, що для виконання цих умов існує крайній термін «і він спливає у найближчі кілька днів».

«І цей термін не може бути продовжений. І якщо за кілька днів Європейська комісія констатує, що ці вимоги не виконані — гроші будуть втрачені для України», - сказав Мінгареллі.

Посол зазначив, що одним з критеріїв отримання траншу було відновлення виплат пенсій мешканцям Донбасу.

«В цьому питанні був прогрес, і ми оцінюємо його позитивно. Цей критерій наразі більшою або меншою мірою виконаний», — додав він.

Нагадаємо, серед вимог, які Україні необхідно виконати: створення умов, при яких було б неможливо порушувати зобов'язання України щодо зони вільної торгівлі з ЄС (як от мораторій на продаж лісу-кругляка або введення додаткових мит на вивезення товарів), створення автоматизованої системи попередньої перевірки НАЗК електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, в тому числі Державної фіскальної служби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: