Україна отримає 120 млн євро інвестицій для вишів

Україна отримає 120 млн євро інвестицій для вишів

Рада ратифікувала фінансову угоду (проект «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком

Україна отримає 120 мільйонів євро кредиту від Європейського інвестиційного банку для здійснення заходів з підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов’язаних з освітнім процесом.

Народні депутати України 231 голосом ратифікували фінансову угоду (проект «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Передбачається, що Європейський інвестиційний банк надає кредит в сумі 120 мільйонів євро. Також буде залучено 10 мільйонів євро гранту від фонду E5P.

Стосовно української сторони, передбачається співфінансування проекту (зокрема податкових та митних платежів) за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів – учасників проекту та/або з інших джерел, не заборонених законодавством. Наразі проводяться переговори з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) щодо можливої участі в проекті та його співфінансування у сумі до 30 млн євро.

Згідно з угодою, процентна ставка фіксована або плаваюча (вид ставки, яка застосовується, визначається позичальником на дату вибірки).

Загальний період погашення позики - до 20 років з дати надання відповідного траншу кредиту (зокрема пільговий період з погашення основної суми боргу до 5 років).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: