Україна поглибить дно на Прип’яті за 90 млн грн.

Україна поглибить дно на Прип’яті за 90 млн грн.
Днопоглиблювальний флот має намір синхронізувати днопоглиблювальні роботи на Прип'яті з початком навігації 2019 року

Днопоглиблювальний флот АМПУ буде вносити в фінансовий план підприємства на 2019 рік відповідну статтю витрат

Філія Адміністрації морських портів України «Днопоглиблювальний флот» в 2019 році має намір провести днопоглиблювальні роботи на річці Прип'ять для підтримки глибин на рівні 1,5 м. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, пише ЦТС.

«Філія «Днопоглиблювальний флот АМПУ» буде вносити в фінансовий план підприємства на 2019 рік статтю витрат на проведення експлуатаційних днопоглиблювальних робіт на українській ділянці р. Прип'ять з метою підтримки глибин на рівні 1,5 м (90 млн грн)», - написав заступник міністра.

Довгань також уточнив, що необхідно буде узгодити і синхронізувати днопоглиблювальні роботи на Прип'яті з початком навігації 2019 року, за умови надання білоруською стороною українській стороні прогнозованих вантажопотоків на 2019 рік з боку Білорусі в бік України по річці Прип'ять.

Також він відзначив той факт, що на поточний рік Міністерство транспорту і комунікацій Республіки Білорусь інформувало про прогнозований грузопотік з боку Білорусі в бік України в обсязі 8 тис. т на місяць. Однак з моменту відкриття навігаційного періоду с 2 квітня 2018 року суднопроходів з боку Республіки Білорусь в сторону України не здійснювалося, в зв'язку з технічними проблемами флоту у білоруської сторони.

Разом з тим нагадаємо, що в травні Київський річковий порт прийняв два транзитних судна з Білорусі, які перевозили устаткування для нафтопереробного заводу. Також білоруською стороною анонсувалося, що в 2018 році до Києва буде здійснена перша доставка по воді дизельного палива виробництва Мозирського нафтопереробного заводу. Йшлося про два нафтоналивні суди вантажопідйомністю 750 тонн кожне. Однак в адміністрації річпорту інформували, що подібна доставка не провадилась.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: