Уряд готує новий удар по промисловості, - економіст

Уряд готує новий удар по промисловості, - економіст
Голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк

За словами експерта, екологічний податок хочуть підняти в 70 разів без цільового спрямування на зменшення викидів або інші дієві способи поліпшення екології

Ініційоване урядом збільшення екологічного податку для промисловості у понад 70 разів завдасть серйозного удару по українській промисловості. Позитивного ж ефекту для екології або економіки чекати не варто. Про це заявив голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

За словами експерта, екологічний податок хочуть підняти в 70 разів без цільового спрямування на зменшення викидів або інші дієві способи поліпшення екології. «Це фіскальна петля на шиї української промисловості», - пояснив народний депутат.

Як зазначає Галасюк, десятки великих промислових підприємств, таких як Нікопольський завод феросплавів, звернення якого Галасюк виклав у себе на Facebook-сторінці, і сотні виробників, замість того, щоб інвестувати в модернізацію, робочі місця і екологію, повинні будуть віддати кошти податківцям.

«Очевидно, таке бачення «економічної стратегії» нинішніх чиновників. Що з цього приводу думають міністр економіки Кубів і прем'єр Гройсман?», - запитує Галасюк.

За словами економіста, команда РПЛ не голосувала за податковий законопроект №9260 з «бюджетного пакета», адже він замість стимулів для інвесторів, виробників і експортерів, в черговий раз передбачає підвищення податків і «видавлювання останніх соків» із залишків промисловості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: