В «Ощадбанку» розповіли про виконання рішення арбітражу щодо РФ

В «Ощадбанку» розповіли про виконання рішення арбітражу щодо РФ
Андрій Пишний

«Ощадбанк» розробляє стратегію виконання рішення Арбітражного суду у своїй справі проти Росії

«Ощадбанк» планує діяти згідно з положеннями Нью-Йоркської конвенції з питань виконання рішень арбітражного суду щодо РФ.

Про це розповів голова правління банку Андрій Пишний.

Він не поділився подробицями, але запевнив, що «Ощадбанк» розробляє стратегію виконання рішення Арбітражного суду у своїй справі проти Росії.

Пишний нагадав, що рішення Арбітражного суду, згідно з яким Росія має сплатити державному банку 1,3 мільярди доларів, є обов’язковим для виконання і не підлягає апеляційному оскарженню.

«Ми зараз знаходимося в процесі підготовки. Цей процес – на нього варто витратити час для того, щоб він відбувся не менш успішно, ніж власне сам розгляд наших позовних вимог в Арбітражному трибуналі. Це той час, який треба витратити для того, щоб здобути потім ефективність. Це буде непроста вправа, це буде непростий процес. Ми не маємо жодних ілюзій з точки зору того, хто в нас опонент. Через це ми повинні належним чином підготуватись», – розповів він.

За словами Пишного, наразі невідомо, скільки часу триватиме підготовчий етап, адже й сам розгляд справи в Арбітражному суді в Парижі з моменту подачі «Ощадбанком» першої арбітражної вимоги в липні 2015 року тривав 3,5 роки.

«Це така тонка матерія, в якій я не готовий давати жодних часових проміжків. Я можу запевнити лише в тому, що ми будемо робити максимум можливого, говорити про якісь терміни зараз як мінімум передчасно», – сказав голова правління.

Він додав, що Нью-Йорксьска конвенція передбачає низку інструментів для стягнення коштів зі сторони, яка має виплатити компенсацію. Серед них: арешт майна, яке належить Росії та її державним компаніям та отримання «Ощадбанком» прав кредитора.

«Ми, власне, будемо дивитися на всі можливості, які в нас будуть відкриватися в цих 154 юрисдикціях, де рішення арбітражного трибуналу може бути виконане і повинно бути виконане», – запевнив Андрій Пишний.

Нагадаємо, 26 листопада Ощадбанк повідомив, що арбітражний суд у Парижі прийняв рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. Сума відшкодування складе 1,3 млрд доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Наступного дня стало відомо, що Росія не визнає рішення арбітражу за позовом Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд і спробує його оскаржити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: