В «Ощадбанку» відреагували на багатомільйонні розкрадання, які розслідує НАБУ

В «Ощадбанку» відреагували на багатомільйонні розкрадання, які розслідує НАБУ

В «Ощадбанку» підкреслюють, що оголошення підозри співробітникам фінустанови є процесуальною дією

Державний «Ощадбанк» сприяє слідству у справі про розкрадання 20 мільйонів доларів установи. У банку заявили, що намагалися повернути гроші в судовому порядку.

Про це заявили у прес-службі АТ «Ощадбанк».

«З 2015 року Ощадбанк проводить активну претензійно-позовну роботу щодо повернення боргів групи «Креатив«. Загалом банком подано до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви про стягнення заборгованості з групи компаній «Креатив» та їх поручителів - фізичних осіб Березкіна М.С. та Давидова Ю.Г. Отримано 11 судових рішень про стягнення заборгованості з боржників та поручителів на користь Ощадбанку та таких, що набрали законної сили, на загальну суму 212,7 млн дол. США, 12,7 млн євро та 255 млн грн», - зазначили у банку.

У фінустанові нагадали, що в рамках досудового розслідування Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні коштами банку. Серед них посадові особи ПрАТ «Креатив», син народного депутата Станіслава Березкіна та двоє співробітників банку.

При цьому в «Ощадбанку» підкреслюють, що оголошення підозри співробітникам фінустанови є процесуальною дією в рамках досудового розслідування, яка не дає жодних підстав для висновків стосовно винуватості зазначених осіб.

У банку також заявляють, що під час слідства детективи НАБУ отримали висновки незалежних експертів, а саме Державної аудиторської служби України, якими встановлено відсутність порушень з боку банку за операціями, що є предметом досудового розслідування і що призвели до заподіяння матеріальної шкоди (збитків) банку.

Протягом останніх чотирьох років «Ощадбанк» регулярно проходить перевірки міжнародних аудиторів та регулятора, стверджують у фінустанові.

«Їхні результати є банківською таємницею, проте в цьому контексті маємо відзначити, що за результатами останньої перевірки регулятором заходів впливу до банку та його співробітників застосовано не було», - наголосили у фінустанові.

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 10 осіб та повідомили їм про підозру у заволодінні 20 млн дол. США державного АТ «Ощадбанк».

За даними слідства, у період 2013-2015 років посадові особи приватних підприємств, що входили до ПРАТ «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на суму 20 млн дол. США буцімто на купівлю насіння соняшника. Після отримання коштів тодішні власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. А згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: