В уряді відтермінували на два роки обов'язкове маркування товарів латиницею

В уряді відтермінували на два роки обов'язкове маркування товарів латиницею

Міністерство економічного розвитку і торгівлі ухвалило рішення продовжити перехідний період до 1 січня 2021 року

Мінекономрозвитку продовжило до 1 січня 2021 року перехідний період щодо обов'язкового маркування продукції літерами латинського та грецького алфавіту.

Про це йдеться у повідомленні на сайті міністерства.

Відповідний наказ Мінекономрозвитку уже пройшов процедуру державної реєстрації у Міністерстві юстиції та набуде чинності після офіційного оприлюднення.

«Для поступового переходу бізнесу, зокрема виробників ліків, ми передбачали перехідний період для маркування латинськими літерами. Він мав завершитись 1 січня 2019 року. Але ми отримали численні звернення – від бізнес-асоціацій та асоціацій виробників медичних виробів – щодо необхідності продовження перехідного періоду», - заявила радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Роксолана Підласа.

«Оскільки це цілком європейська практика – враховувати побажання бізнесу, Міністерство ухвалило рішення продовжити перехідний період до 1 січня 2021 року», - зазначила радник.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким вносяться зміни у чинні правила маркування інформації про харчові продукти, а також приводить українське законодавство у відповідність до норм ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: