В уряді визнали різке скорочення врожаю зерна у цьому році

В уряді визнали різке скорочення врожаю зерна у цьому році

Прогнозований показник врожаю у 2020 році нижчий, ніж у минулому році

У 2020 році планують зібрати 65-68 млн тонн врожаю зерна

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства має кілька сценаріїв щодо врожаю зерна на 2020 рік. Однак найбільш реалістичний передбачає 65-68 млн тонн зерна. Торік Україна зібрала врожай зернових в обсязі 75,08 мільйона тонн.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

«Звичайно, ризик втрат є. Засуха – це дійсно негативний фактор. Добре, що зараз пішли дощі, і частково стіуація виправляється. На цей рік ми прогнозуємо кілька сценаріїв, найбільш реалістичний передбачає 65-68 млн тонн врожаю зерна», – уточнив Ігор Петрашко.

За його словами, такий прогнозований показник нижче, ніж в минулому році. Однак, підкреслив міністр, це все одно істотні обсяги, які дозволять Україні забезпечити продовольчу безпеку і зберегти за Україною статус крупного експортера.

Зазначимо, Україна за підсумками 2019-го року зібрала рекордний урожай зернових і зернобобових в обсязі 75,08 мільйона тонн.

Нагадаємо, Україна продовжує активно вивозити зерно. Експорт пшениці на третину більший, ніж минулого сезону. Від початку маркетингового року (липень 2019 - червень 2020) станом на 8 травня 2020 року експорт зернових з України досяг 51,47 млн тонн. Цього сезону експорт зернових на 8,16 млн тонн або 19% перевищує показник за аналогічний період минулого маркетингового року (43,3 млн тонн).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: