В уряді запевняють, що мітингів проти ринку землі після карантину не буде

В уряді запевняють, що мітингів проти ринку землі після карантину не буде
Проти закону виступають лише ті опозиційні політичні сили, які в очікуванні місцевих виборів працюють над збільшенням своїх рейтингів, - Висоцький

«Скрізь від фермерів, аграріїв, пайовиків я чув, що ринок землі потрібен», - Висоцький

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький впевнений, що ризик мітингів проти відкриття ринку землі становить близько нуля. Про це урядовець сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Висоцького, він брав участь у 17-ти регіональних земельних форумах. «Дискусія точилась навколо дизайну ринку. Були зауваження навколо державних та комунальних земель: щоб їх не продали задарма; лунали прохання обмежити дозволену площу земель «в одні руки»; просили також на першому етапі не допускати юридичних осіб до купівлі земель. Усе це виконано. Тому я впевнений, що ніяких мітингів не буде, бо до людей дослухалися», - наголосив урядовець.

На думку Висоцького, проти закону виступають лише ті опозиційні політичні сили, які в очікуванні місцевих виборів працюють над збільшенням своїх рейтингів.

Як повідомлялося, 31 березня Верховна Рада проголосувала за відкриття ринку землі. Законопроєкт підтримали 259 народних депутатів.

Раніше фракція «Слуга Народу» погодила компромісний варіант законопроекту щодо відкриття ринку землі.

Ринок землі ухвалили в наступних параметрах:

  • Він вступить в дію з 1 липня 2021. Тобто, коли посткоронавірусна паніка спаде і всі повернуться до нормального життя;
  • Перші два роки землю зможуть купувати лише фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів у одні руки.
  • Після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 000 гектарів в одні руки.
  • Землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть (принаймні перші два роки мінімум).
  • Продаж іноземцям - як і було вирішено раніше - після референдуму.

16 березня президент Володимир Зеленський у своєму екстреному зверненні наголосив, що не зважаючи на карантин через коронавірус, парламент має впровадити земельну реформу. 

До слова, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов стверджував в інтерв’ю «Главкому», що він особисто не бачив, щоб зовнішні партнери ставили питання ринку землі, як умову отримання коштів Україною від Міжнародного валютного фонду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: