Сім мільйонів власників паїв зможуть по-справжньому користуватись своєю землею, – Порошенко

Сім мільйонів власників паїв зможуть по-справжньому користуватись своєю землею, – Порошенко
Внаслідок відкриття ринку землі Україна зможе розвинути аграрний сектор, збільшити його ефективність і запропонувати світу більшу кількість аграрної продукції - Порошенко

Україна до ухвалення цього закону знаходилась у переліку шести держав, де немає ринку землі – п’ятий президент України

Сім мільйонів громадян України, які 20 років тому отримали земельні паї, увесь цей час не могли повноцінно розпоряджатися своєю власністю. Після ухвалення земельного закону вони нарешті стануть повноправними власниками свого майна.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко.

Він також наголосив, що завдяки ультиматуму фракції у законі передбачена заборона продажу дердавноі та комунальної землі, а також інші запобіжники – щодо концентрації наділів, контролю походження коштів,

«Цей закон – не про продаж української землі. Цей закон – про запуск ринку землі для 7 мільйонів громадян, які не рік, не два і не п’ять – а двадцять років тому отримали земельні паї. У власність отримали землю. Власність – це означає володіння, користування і розпорядження. А їм видали «фількіні папірці». І вони з цією землею, їхньою власністю уже двадцять років – покоління нею володіє – не мали до цього доступу», – нагадав Петро Порошенко.

Він також зауважив, що Україна до ухвалення цього закону знаходилась у переліку шести держав, де немає ринку землі. Це – Північна Корея, Венесуела, Конго, Куба і Таджикистан. Порошенко наголосив, що рівень життя селян в цих країнах надзвичайно низький. Інвестиції в такі країни не приходять.

«Фермер, який не може розпоряджатися своєю землею, – йому не буде звідки вкладати гроші», – зазначив Порошенко. За його словами, внаслідок відкриття ринку землі Україна зможе розвинути аграрний сектор, збільшити його ефективність і запропонувати світу більшу кількість аграрної продукції.

Порошенко також наголосив, що земельний закон є складовою частиною для порятунку економіки від дефолту.

«А чому ж у нас зараз є загроза дефолту? Тому що з початку цього року до державного бюджету України – ще до коронавірусу – не надійшло за офіційними твердженнями міністерства фінансів майже 30 мільярдів гривень. Якщо зараз не буде прийнято необхідні рішення для покриття дефіциту бюджету у зв’язку з падінням економіки, – у нас будуть соціальні заворушення.

А соціальні заворушення будуть означати, що цим скористається Росія. Не треба забувати, що крім викликів пандемії і економічної кризи у нас ще є війна. І я не хочу, щоб окремі лідери політичних сил за волосся Україну втягнули в Росію. І я буду проти цього боротися», – наголосив Петро Порошенко.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: