Юрій Вітренко: Не думаю, що Путін – це «герой роману» моєї мами

Юрій Вітренко: Не думаю, що Путін – це «герой роману» моєї мами
Юрій Вітренко вважає, що Путін знає його маму Наталю Вітренко

Виконавчий директор «Нафтогазу» переконаний: його відома мама – прорадянська, а не проросійська діячка

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко в інтерв’ю «Главкому» запевнив, що його мама Наталя Вітренко і президент РФ Путін ніколи не були друзями.

За словами Вітренко, його мама (український політик, лідер прогресивних соціалістів Наталя Вітренко – «Главком») – «дуже прорадянська людина, вона вважає, що капіталізм – це погано». «Оскільки Путін – це державний капіталізм, а це не про соціалізм, не про Радянський Союз, тому я не думаю, що Путін – це «герой роману» моєї мами, чесно кажучи», - зазначає виконавчий директор НАК «Нафтогазу». 

Що до власного спілкування з Путіним під час Нормандської зустрічі у Парижі, то Вітренко вважає, що зміг себе опанувати і навіть опонувати російському президенту, попри те, що дізнався про перемовини лише «за 10 хвилин до того, як сів з Путіним за один стіл».

«Це був сюрприз, який підготувала російська сторона. До зустрічі в Парижі я чесно казав: не думаю, що газ взагалі буде предметом обговорення на зустрічі в Нормандському форматі. По-друге, українська делегація не очікувала, що в складі російської делегації буде Міллер і Новак (Олексій Міллер - голова «Газпрому», Олександр Новак - міністр енергетики Росії – «Главком»). Це, можливо, був певний елемент тактики з боку росіян, але, на щастя, в українській делегації був я, і я міг реагувати на це», - вважає виконавчий директор НАК «Нафтогазу». 

Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: