Запаси сланцевої нафти в США виявилися вдвічі більші, ніж очікувалось

Запаси сланцевої нафти в США виявилися вдвічі більші, ніж очікувалось

Нові оцінки дозволяють говорити про те, що басейн Permian став найбільшим нафтогазосним районом в світі

Оцінка запасів нафти в найбільшому басейні видобутку в США Permian зросла вдвічі

Запаси нафти і газу в басейні Permian - найбільшому районі сланцевої видобутку в Штатах - виявилися в рази більше початкових оцінок. Це випливає з даних Геологічної служби США (USGS), інформує finanz.ru.

Оцінка запасів нафти в порівнянні з 2016 роком збільшено вдвічі - з 20 до 46,3 мільярда барелів, а газу - більш ніж в 17 разів. За новими розрахунками, це 281 трильйон кубічних футів проти 16 трильйонів в доповіді дворічної давності.

Вперше в загальні цифри по басейну додані запаси двох формацій - Wolfcamp Shale і Bone Spring, розташованих в Техасі і Нью Мехіко. Мова йде про найбільше нафтогазове відкриття в історії США, говориться в релізі USGS.

Оцінка враховує виключно запаси, підкреслює директор Геологічної служби Джим Рейллі: про наявність нафти в Permian було відомо ще в 1980х, проте лише зараз прогрес технологій, включаючи гідророзрив пласта і направлене буріння, дозволив віднести ці резерви в категорію доступних.

За новими оцінками, запаси Permian входять до числа найбільших не тільки в США, але і в світі, підкреслює глава Асоціації нафти і газу Нью Мехіко Райан Флінн.

«Навіть людини, який знайомий з ресурсами і потенціалом Permian, не можуть не здивувати величезні цифри, які опублікувала USGS», - зазначає він.

У листопаді в Permian видобувалося 3,63 млн барелів сирої нафти на добу - третина від сумарного видобутку в США, яка за рік, за даними Міненерго, зросла на 1,9 млн барелів на день.

До кінця третього кварталу американські нафтовики качали 11,24 млн барелів на добу. За 10 років обсяги виробництва зросли більш ніж удвічі.

У найближчий рік, як вважає управління енергетичної інформації, видобуток в Штатах збільшиться ще на 1,1 млн барелів на добу і до кінця 2019 го становитиме 12,31 млн барелів щодня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: