Запорізька АЕС відключила на поточний ремонт блок №6, працює тільки двома блоками

Запорізька АЕС відключила на поточний ремонт блок №6, працює тільки двома блоками

Енергоблок №6 Запорізької АЕС відключено від енергосистеми для проведення поточного ремонту

Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС відповідає природному радіаційному фону

Запорізька АЕС 14 травня о 11:02 відключила блок №6 від енергосистеми країни для проведення поточного ремонту. Про це повідомила пресслужба станції.

«В даний час в роботі перебувають два енергоблока Запорізької АЕС. Сумарна потужність генераторів становить 1980 МВт. На енергоблоці №3 йде 147 доба планового капітального ремонту, на енергоблоці №4 - 14 доба планового капітального ремонту, на енергоблоці №5 - 29 доба планового середнього ремонту», – йдеться у повідомлоенні.

Зазначають, що зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

 Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за проектом В-320. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - в жовтні 1995 року

«Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону»,  повідомляють у пресслужбі станції.

Нагадаємо, прес-центр ДП «Оператор ринку» повідомив, що в квітні ціна на струм для промислових споживачів знизилась на 9% до рівня 1243,87 грн/МВт-год.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: