ЗМІ порахували, у скільки ЄС обійдеться енергонезалежність від Кремля

ЗМІ порахували, у скільки ЄС обійдеться енергонезалежність від Кремля
Брюсселю будуть потрібні додаткові інвестиції до 2027 року
фото з відкритих джерел

Євросоюз витратить €195 млрд, щоб знизити енергозалежність від Росії

ЄС витратить €195 млрд за наступні п'ять років, щоб забезпечити собі енергетичну незалежність від Росії. Основними векторами перспективних планів розвитку є розвиток альтернативних джерел енергії та зниження споживання. Про це повідомляє Financial Times.

Проєкт пропозицій Європейської комісії показує, що Брюсселю будуть потрібні додаткові інвестиції до 2027 року, крім планів щодо збільшення витрат на скорочення викидів вуглецю. ЄС також доведеться скоротити споживання енергії більше, ніж передбачалося раніше, щоб досягти амбітних цілей щодо нульових викидів вуглецю до 2050 року.

Брюссель також прагне прискорити впровадження відновлюваних джерел енергії, щоб до 2030 року вони покривали 45% Всього попиту на енергію в порівнянні з цільовим показником в 40%.

Поряд з цим ЄС необхідно буде знайти способи знизити залежність європейської промисловості від природного газу. Масовий перехід виробництва на поновлюваний водень і біометан можуть заощадити до 35 млрд кубометрів природного газу до 2030 року.

Нагадаємо, Болгарія знайшла заміну російському газу.

Раніше Фінляндія зменшила імпорт нафти з РФ на 70%.

Також Австрія поставила крапку: країна не платитиме Росії за газ рублями.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: