Зовнішня торгівля Китаю за півроку зросла на 7,9%

Зовнішня торгівля Китаю за півроку зросла на 7,9%

Особливо активно велася торгівля з країнами Центральної та Східної Європи

Торгівля товарами Китаю зросла в річному вираженні на 7,9 відсотка до 14,12 трлн юанів (близько 2,12 трлн дол США) в першій половині поточного року. Про це стало відомо з даних, оприлюднених у п'ятницю китайської митницею.

Згідно з даними головного митного управління КНР, експорт країни з січня по червень виріс в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 4,9 відсотка, а імпорт - на 11,5 відсотка, в результаті чого, позитивне сальдо торгового балансу склало 901,32 млрд юанів, скоротившись на 26,7 відсотка.

Офіційний представник вищезгаданого відомства Хуан Сунпін заявив на прес-конференції, що до теперішнього часу зовнішня торгівля підтримувала високі темпи зростання завдяки триваючому відновленню глобальної економіки.

Експорт та імпорт продукції в рамках торгівлі зросли на 12,2 відсотка в порівнянні з роком раніше до 8,33 трлн юанів, тим самим, склавши 59 відсотків від загального обсягу зовнішньої торгівлі Китаю, що на 2,3 процентного пункту більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Також наголошується, що ще більш зміцнилися зв'язки з головними торговельними партнерами.

Торговий оборот з Європейським союзом - найбільшим торговим партнером Китаю - збільшився на 5,3 відсотка, а темпи зростання обсягу торгівлі КНР з США і країнами АСЕАН склали 5,2 і 11 відсотків відповідно.

Особливо активно велася торгівля з країнами Центральної та Східної Європи. Товарообіг з ними виріс в річному вираженні на 14,7 відсотка. Крім цього, відзначався більш швидке, ніж зазвичай, зростання торгівлі з країнами вздовж «Одного поясу, одного шляху».

«Позитивне сальдо торгівлі товарами Китаю обумовлено економічною структурою країни і міжнародним розподілом праці, до чого потрібно ставитися об'єктивно і раціонально», - сказав Хуан Сунпін, зазначивши, що з подальшим підвищенням відкритості зовнішня торгівля Китаю буде розвиватися більш збалансовано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: