Діоксид азоту, діоксид сірки, формальдегід: чим сьогодні дихають кияни

Діоксид азоту, діоксид сірки, формальдегід: чим сьогодні дихають кияни
У повітрі Києва зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин

Хімічний склад повітря в Києві характерний для квітня місяця, повідомляють фахівці

Заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко поінформував про стан забруднення атмосферного повітря у Києві.

«Перевищення гранично допустимих концентрацій відмічається по діоксиду азоту, частково діоксиду сірки та формальдегіду. Це стосується місць скупчення автотранспорту, зокрема, через ремонт доріг. В цілому, хімічний склад повітря характерний для квітня місяця», - зазначив він під час онлайн-брифінгу.

«Щодо радіоактивного забруднення у Київській та Житомирській областях, то воно залишається в межах природного фону і становить, за даними метеостанцій, 12-18 мікрорентген на годину», - сказав Прокопенко.

Також він озвучив поточну метеорологічну обстановку в Зоні відчуження та на півночі Житомирської області. «Вітер західний 1-2 м/с, температура повітря 10-13 градусів тепла, прозорість атмосфери, за даними метеостанцій «Чорнобиль», «Овруч» та «Коростень», становила 10-20 км. Переміщення продуктів залишків горіння відбувається у східному напрямку зі швидкістю до 15 км/год», - сказав Прокопенко.

Заступник директора Укргідрометцентру також нагадав, що упродовж 24-25 квітня істотних опадів на території Київської та Житомирської областей не очікується.

Нагадаємо, станом на 10-ту годину 24 квітня, Київ опинився на першому місці у світовому рейтингу забруднення повітря у містах. 

У Житомирській області та в Чорнобильській зоні триває ліквідація пожеж.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. 

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: