Аваков назвав причину брудного повітря у Києві

Аваков назвав причину брудного повітря у Києві
Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня

Причина забруднення повітря у Києві - пожежі на Житомирщині

Рятувальники на Житомирщині продовжують гасити пожежі. Із 15 осередків шість вже ліквідовано, ще п'ять — локалізовано, на інших територіях служби ДСНС продовжують працювати. Загалом вже згоріло 7800 гектарів лісової підстилки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Twitter. Він також зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

«Причина забруднення повітря навколо Києва — пожежі в Житомирській області. Погоріло 7800 га лісової підстилки. Було 15 осередків, ліквідовано — 6, локалізовано — 5, на 4 працюємо. Для гасіння залучено 3 літаки, пожежний потяг, 100 одиниць спецтехніки та понад 600 людей. Впораємося!», — написав Аваков.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. Жителів декількох згорілих сіл у цьому регіоні евакуювали. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні вже 43 нежитлових і 38 житлових будинків.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у КиєвіЗа словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Також метеоролог пояснив причину смогу у Києві«Забруднення, яке ми спостерігаємо у місті Києві, жодним чином не пов'язане із Зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а є наслідком переміщення повітряних мас із території Житомирської області, де відмічаються найбільші площі пожеж», - сказав фахівець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: