Двоє київських прокурорів постануть перед судом за хабар у $4 тисячі

Двоє київських прокурорів постануть перед судом за хабар у $4 тисячі
Прокурори відповідатимуть у суді за свої вчинки

Слідчі направили справу до суду

Прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох своїх колег із однієї з місцевих прокуратур Києва за вимагання та одержання хабара. Про це повідомляєпресслужба Офісу генпрокурора.

Слідством установлено, що прокурори місцевої прокуратури міста Києва здійснювали процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом самовільного зайняття товариством земельної ділянки та функціонування газових заправних пунктів без дозвільних документів. В змові з цивільною особою правоохоронці вимагали та отримали від директора цього ТОВ 4 тисячі доларів США за нереагування у законний спосіб на здійснення ним господарської діяльності з продажу скрапленого газу.

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Генеральної інспекції Офісу генерального прокурора. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві.

Зауважимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали за корупцію прокурора з Дніпра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: