Генпрокуратура має намір забудувати сквер у центрі Києва

Генпрокуратура має намір забудувати сквер у центрі Києва

Забудова скверу ім. Чкалова призведе до знищення зелених насаджень і зменшення рекреаційної зони Центрального історичного ареалу Києва

Генеральна прокуратура України офіційно підтвердила свої наміри забудувати сквер ім. Валерія Чкалова, щоб поліпшити житлові умови своїх працівників. Але забудова цієї земельної ділянки не відповідає вимогам містобудівної документації, вона може привести до знищення зелених насаджень і зменшення рекреаційної зони Центрального історичного ареалу Києва.

Про це повідомляє KV.

Депутат Київради Ольга Балицька (фракція «Об'єднання «Самопоміч») запропонувала директору Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександру Свистунову розібратися з Генпрокуратурою, яка планує забудувати сквер ім. Чкалова.

Депутат зазначила, що Генеральна прокуратура у відповідь на її депутатське звернення підтвердила свої наміри забудувати сквер, мотивуючи, що «існує нагальна потреба в поліпшенні житлових умов і забезпеченні житлом працівників органів прокуратури». ГПУ зіслалася на рішення Київради від 29.05.2003 № 486-2/246, згідно з яким їй було надано в постійне користування земельну ділянку площею 0,13 га на перетині вулиць Олеся Гончара і Михайла Коцюбинського в Шевченківському районі для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку.

Однак, за словами Балицької, забудова цієї земельної ділянки не відповідає вимогам містобудівної документації. Більш того, на її думку, забудова призведе до знищення зелених насаджень і зменшення рекреаційної зони Центрального історичного ареалу Києва. Також депутат поскаржилася, що будь-які прохання відмовитися від користування землею з метою збереження історичного та природного ареалу столиці ГПУ відхиляє.

Балицька попросила Свистунова надати інформацію про наявність у ГПУ архітектурно-планувальних завдань, містобудівних умов і обмежень забудови та будь-яку іншу документацію, що регламентує будівництво житлових будинків на території Києва, починаючи з 2000 року по 26 березня 2018 року включно.

Раніше Балицька закликала Свистунова зберегти сквер Валерія Чкалова в Шевченківському районі. Зокрема, вона просила його сприяти отриманню сквером офіційного статусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: