Києву пропонують відмовитися від статусу столиці

Києву пропонують відмовитися від статусу столиці

З’явилася петиція з пропозицією перенести столицю України в інше місто

На сайті Київської міської ради з’явилася петиція про звернення до Верховної Ради з проханням перенести столицю України з Києва в інший населений пункт.

«Звернутися до Верховної Ради України з проханням перенесення столиці України в інший населений пункт та бажанням відмовитись від статусу столиці в місті Києві» - так називається петиція. 

Її автор Михайло Юрійович Булах вважає, що, відмовившись від статусу столиці Київ отримає переваги:

  • зменшення транспортного навантаження, перенасиченість автомобілями та забруднення повітря;
  • неконтрольоване та хаотичне перенаселення міста;
  • припинення незаконних забудов, зокрема в центральній частині міста тощо.

«Враховуючи наявну інфраструктуру, ритм і стиль життя мешканців та інші переваги, набуті від столичного статусу, місто Київ не несе жодних втрат, відмовляючись від статусу столиці. Разом з тим, деяким киянам буде значно простіше жити і не просити: «Обмежити в’їзд для жителів інших міст, сіл і так далі на ПМП до Києва. Так само зробити масове переселення за місцем народження приїжджих до столиці. Якщо дана петиція буде підписана, корінним жителям столиці більше не доведеться терпіти приїжджих громадян на своїх вулицях. Київ не гумовий. У зв’язку з цим, можлива менша кількість: людей в громадському транспорті, пробок, і так далі», - сказано в петиції.

Вона зареєстровано 3 березня 2018 року. Станом на ранок 5 березня, петицію підписали 5 осіб. До кінця збору підписів залишилося 88 днів. Для розгляду петиції київською владою необхідно зібрати 10 тис. підписів.

Як повідомлялося, раніше на сайті Київради з'явилася петиція, в якій пропонують перейменувати київський проспект космонавта Комарова на честь першої в історії незалежної України людини, яка побувала у космосі – Леоніда Каденюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: