Київрада шукає можливість забезпечити школи і дитсадочки охороною

Київрада шукає можливість забезпечити школи і дитсадочки охороною
Школи і дитсадки забезпечать фізичною охороною за рахунок міського бюджету

Сьогодні в Києві вже встановлено більше двох тисяч камер у навчальних установах

Постійна комісія Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту підтримала міську ініціативу щодо забезпечення загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів освіти фізичною охороною та камерами відеоспостереження коштом з міського бюджету. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Столиця уже кілька років поспіль працює над тим, аби міські школи та садочки були якнайбільш захищеними та безпечними. І станом на сьогодні відеокамерами облаштовано майже тисячу дитсадків і шкіл.

«Дякуємо киянам за вашу ініціативу та підтримку позиції міста щодо безпеки закладів освіти. Сьогодні в Києві вже встановлено більше двох тисяч камер у навчальних установах. Усі дитячі садки та школи міста обладнані відповідними системами. Дані з камер передаються до міського дата-центру. Доступ до відеоінформації мають і правоохоронні органи. Більше того зазначу, що зараз опрацьовується пілотний проект відео-нагляду в дитячих садочках, а саме – у групах та навчальних кімнатах. Доступ до цих даних матимуть батьки дітей, які перебувають у садочках для контролю за навчальним та виховним процесом», – зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко.

Щодо фізичної охорони – на офіційній сторінці Департаменту освіти і науки КМДА розміщено запрошення до обговорення проекту примірного Порядку відвідування закладів загальної середньої освіти територіальної громади міста Києва. Усі пропозиції та зауваження кияни можуть відсилати за адресою: [email protected]

«Хочу нагадати і за тривожні кнопки, які є теж невід’ємною частиною системи захисту наших навчальних закладів. Наразі ними забезпечені усі садки і майже усі школи», – додала депутат.

На виконання міської ініціативи, депутати постійної комісії доручили Департаменту освіти та науки КМДА, Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій та управлінню з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки протягом двох тижнів розробити та подати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: