Кличко дав останній дзвоник випускникам столичних шкіл

Кличко дав останній дзвоник випускникам столичних шкіл
Віталій Кличко дав останній дзвоник в онлайн-режимі
Фото: пресслужба Віталія Кличка

Цього року зі столичних шкіл випускаються 18,5 тис. учнів

Мер Києва Віталій Кличко дав останній дзвоник для випускників столичних шкіл. Зробив це мер під час свого онлайн-брифінгу.

«Як і минулого року, карантин, на жаль, вніс корективи в традиційний урочистий формат святкування. Нагадаю, Департамент освіти КМДА розробив рекомендації для закладів освіти щодо проведення останніх дзвоників та випускних вечорів. Вони відбудуться, але за умови дотримання всіх карантинних правил», – сказав мер.

«Цьогоріч ми вітаємо 18,5 тисяч випускників 11 класів! А 27 тисяч дев’ятикласників отримають свідоцтво про базову середню освіту», – повідомив Кличко.

Мер також зазначив, що телеканал «Київ» організував своєрідний святковий телеміст. Під час якого вчителі столичних шкіл привітають всіх учнів із закінченням навчального року. Це – педагоги, які протягом року брали участь у столичній програмі «Школа онлайн».

«Я теж хочу звернутися до випускників. Для вас розпочинається новий і важливий етап. Ви виходите в доросле життя. Нехай воно буде успішним та добрим до вас! А це, в першу чергу, залежить від вас самих. Нагадаю свій девіз, яким завжди керуюся я: немає нічого неможливого! Головне – наполегливо йти до своєї мети, до своєї мрії! І, повірте, все можна втілити! Так що, вдалих вам ЗНО і втілення мрій!» – сказав мер столиці.

Кличко зазначив, що відсьогодні учні всіх 566 шкіл столиці йдуть на літні канікули.

Перед містом стоїть важливе завдання – безпечно провести основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Участь у ньому візьмуть 135 тисяч людей. Це і ті, хто складають ЗНО, і педагоги, залучені до організації та проведення оцінювання. 183 школи міста визначені для проведення ЗНО.

У цих закладах посилили протиепідеміологічні заходи. А дітей, які здають ЗНО, та педагогів забезпечили засобами захисту. Також у кожному закладі будуть чергувати правоохоронці та медичні працівники.

Місто, як завжди під час канікул, розпочинає ремонти в столичних школах там, де це необхідно.

«Також нагадаю, що триває прийом документів для зарахування дітей у перші класи. Документи треба подати до 7 червня. Загалом Київ очікує, що 1 вересня до шкіл прийдуть понад 30 тисяч першокласників», – повідомив Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: