Кличко пояснив, навіщо мерія встановлює символи Києва на в‘їздах у місто

Кличко пояснив, навіщо мерія встановлює символи Києва на в‘їздах у місто

У травні буде відкрито знак з фігурою князя Володимира, який прикрасить в’їзд з траси Одеса-Київ

Найближчим часом на всіх основних в’їздах в столицю буде встановлено символічні знаки, пов’язані з історією Києва. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо «НВ».

За словами Кличка, орієнтовно 10 травня буде відкрито знак з фігурою князя Володимира, який прикрасить в’їзд з траси Одеса-Київ.  Закінчуються роботи по встановленню знаку княгині Ользі на Житомирському напрямку. Висота цієї композиції - 18 метрів. Нині тривають роботи з облаштування території навколо знаку. А у Солом’янському районі столиці зовсім скоро можна буде побачити засновників Києва  - композицію «Кий, Щек, Хорів та сестра їх Либідь».

Як зазначив Віталій Кличко  - всі знаки виконані в одному стилі. Родзинкою стане особлива підствітка, якою оздоблять нові в’їзді знаки столиці.  Також мер підкреслив, що у кожному великому європейському місті є свої символи.

«У Берліні  - ведмідь на всіх в’їздах. Заїжджаєш в Бремен  - бачиш «Бременських музикантів». У Києва так багато легендарних символів. А коли заїжджаємо в місто  - бачимо тільки маленьку табличку,  - зазначив Віталій Кличко. - Вибачайте, але це столиця, багатомільйонне місто. І тому я дав завдання архітекторам розробити знаки, які символізуватимуть велику силу Києва», - підкреслив Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: