Кличко розповів, чим і як дезінфікують Київ

Кличко розповів, чим і як дезінфікують Київ
Столичні дороги обробляють спеціальними миючими засобами

У Києві спеціальними засобами обробляють дороги, транспорт, зупинки, будинки

Вулиці Києва в усіх районах цілодобово обробляють дезінфікуючими засобами. Про це столичний голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«У місті щодня здійснюють миття і обробку вулиць. Роботи тривають цілодобово: вночі, вранці, протягом дня. І в усіх районах Києва. Обробляють вулиці спеціальними миючими засобами. В їх складі є компоненти, що зв’язують пилюку, бруд, бактерії і не дають їм піднятися в повітря. Також щодня миють всі зупинки громадського транспорту. Їх обробляють антисептиками. Найбільш людні зупинки обробляють двічі на день», - зазначив Кличко. 

За його словами, дезінфікують і підземні пішохідні переходи в місті. Також комунальні служби обробляють дезінфекторами під’їзди в багатоквартирних будинках.

«Обробляють дезінфекторами під’їзди в будинках - ручки на дверях та вікнах, ліфтові кабіни, перила - місця, до яких люди торкаються найбільше. У Києві, нагадаю, 11,5 тисяч житлових будинків», - сказав Кличко. 

Він також прокоментував інформацію, що поширювали в соціальних мережах, нібито міська влада планує відключити ліфти в будинках, аби зупинити розповсюдження інфекції. 

«Міська влада не збирається вимикати ліфти. Зрозуміло, що на ліфтових кнопках збирається багато бактерій. Комунальні керуючі компанії, згідно з графіком, обробляють ліфтові кабіни дезінфікуючими засобами. Якщо ліфт у вашому будинку не працює – це не означає, що його відключили міські служби. А означає, що є несправність і її усувають. Із заявкою щодо несправності ліфту звертайтеся в контактні центри міста 15-51 або 15-57», - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, з 5 квітня і до закінчення карантинних заходів тричі на тиждень військовослужбовці Північного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії допомагатимуть дезінфікувати центральні вулиці Києва.

Нагадаємо, згідно з даними Центру громадського здоров'я України, станом на ранок 6 квітня, у Києві зафіксовано 234 випадки Covid-19.

Кличко повідомив про 267 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: