Коронавірус і самоізоляція: Кличко просить киян не приховувати свої контакти

Коронавірус і самоізоляція: Кличко просить киян не приховувати свої контакти
Телефоном виявляються контактери осіб, які мають коронавірусну хворобу, та їх попереджають про необхідність самоізоляції

Моніторинговий центр запобігання поширенню COVID-19 здійснив уже майже 500 телефонних контактів з людьми, які перебувають на самоізоляції

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян, до яких звертатимуться фахівці Моніторингового центру запобігання поширенню COVID-19, надавати їм інформацію щодо своїх контактів за останні 14 днів. Про це він сказав під час онлайн-пресконференції.

«Хочу поінформувати, що Моніторинговий центр запобігання поширенню COVID-19 здійснив уже майже 500 телефонних контактів з метою контролю стану здоров'я людей, що перебувають на самоізоляції. Якщо ви захворіли, перебували в контакті з хворим, або ви в групі ризику, вам обов’язково зателефонують із центру, який створило місто», - сказав Кличко. 

Він закликав киян надавати інформацію щодо їхніх контактів за останніх 14 днів. 

«Нам потрібно зібрати цю інформацію. Адже таким чином ми зможемо попередити людей про небезпечний контакт та необхідність самоізоляції. І зупинити розповсюдження вірусу», - додав мер. 

Кличко зауважив, що все спілкування з операторами Моніторингового центру є абсолютно конфіденційним. А персональні данні повністю захищені. 

«Завчасно підготуйтесь до розмови: згадайте свої контакти за останніх 14 днів. Від точності і чесності ваших відповідей може залежати життя інших киян. Ми повинні боротися із розповсюдженням хвороби разом! Допомагайте, дотримуйтеся правил обмежень. Надавайте необхідну інформацію, якщо до вас звертаються офіційні органи», - підкреслив мер Києва. 

Як повідомлялося, за даними Центру громадського здоров'я, станом на 10:00 3 квітня, у Києві 180 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві зросла на 20 осіб.

Кличко повідомив про 28 нових випадків COVID-19 за останню добу.

Раніше столична влада повідомила, як функціонує Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими на коронавірус у легкій формі, що лікуються вдома, та контактерами з хворими. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: