«Коронавірусна» криза: з початку березня нерухомість у столиці подешевшала на 8-12%. Це лише початок?

«Коронавірусна» криза: з початку березня нерухомість у столиці подешевшала на 8-12%. Це лише початок?
Експерт говорить, що взагалі усі тенденції на ринку нерухомості чітко окресляться у середині травня

Експерт розказав, хто продовжить купувати нерухомість навіть під час кризи

Віцепрезидент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал стверджує, що через коронавірус рієлтори очікують просідання цін на нерухомість до 15%, у деяких сегментах – аж до 20% (у порівнянні із цінами на початку березня). Про це експерт розказав в інтерв’ю «Главкому».

«Перші дзвіночки вже є. Ми бачимо, що на багато об’єктів забудовники і рієлтори скинули ціни на 8-12% - у порівнянні із цінами на початок березня. Покупці, звісно, будуть аналізувати пропозиції і пропонувати свої ціни», - зазначив Топал.

Експерт говорить, що взагалі усі тенденції на ринку нерухомості чітко окресляться у середині травня. 

Водночас Топал назвав угоди, що продовжать укладати у будь-якому випадку. «По-перше, це «обмінні» угоди – коли нерухомість продається та купується у зв’язку з роз’їздами чи навпаки з об’єднанням родичів. По-друге,  угоди з продажу надлишкової нерухомості: скажімо, коли потрібно поділити успадковану квартиру. По-третє, це «переїздні» угоди – коли нерухомість продають в одному місті, аби на ці гроші придбати в іншому. Крім того, продовжать купувати нерухомість «для дітей» - перше житло», - розповів Топал і додав, що після розмов з забудовниками може стверджувати, що припиняти будувати через коронавірус і кризу ніхто не збирається. «Головне – щоб були матеріали, гроші поки є», - підкреслив експерт.

Також Топал наразі не очікує значного підвищення цін на заміські будинки. Каже, що в основному потенційні покупці і в цьому сегменті вичікують на падіння цін. «Крім того, зараз не всі господарі погоджуються показувати свої будинки – аби запобігти зайвим контактам», - вважає експерт.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: