Медсестри і санітарки влаштували бойкот. Головний лікар пояснив, чому співробітники вийшли на вулицю

Медсестри і санітарки влаштували бойкот. Головний лікар пояснив, чому співробітники вийшли на вулицю
Медики Київської міської клінічної лікарні №8 на Оболоні 30 квітня вийшли на протест

Люди чекають 300%, які їм обіцяли по телевізору, - керівник лікарні №8 у столиці

Колектив Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району 30 квітня вийшов на протест. Медики відмовляються працювати за зарплату у 3-5 тисяч грн в умовах пандемії. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив  головний лікар Анатолій Пілецький.

«Ми приймаємо пацієнтів із пневмонією. Усі, хто з пневмонією, зараз є з підозрою на Covid-19. При шпиталізації хворі тестуються експрес-тестами. Якщо тест позитивний у пацієнта, його одразу відправляють до лікарні з інфекційним відділенням, якщо ж ні, йому роблять ще ПЛР-тестування, результати яких приходять через 1-3 доби. Якщо тест негативний, ми продовжуємо далі лікувати пацієнта. І у цей час, між забором ПЛР-аналізу і отриманням результату хворий із підозрою перебуває у нас і наші співробітники надають йому допомогу», - розповів лікар.

Ця установа відноситься до другої хвилі лікарень.

«З 1 квітня, згідно з законодавством, нас фінансує не мерія, а Національна служба здоров’я, яка перерахувала людям аванс. В цьому авансі, який отримали люди, передбачена зарплата без усіляких надбавок. Решту ми повинні були заробити самі. Але враховуючи те, що нас «закрили» на пневмонію (від середини березня заклад приймає лише хворих з пневмонією і з підозрою на Covid-19), більше ми нічого не можемо заробити», - нарікає лікар.

За його словами, медпрацівники отримали зарплату за квітень і в платіжках не побачили тих відсотків, про які їм обіцяли по телевізору і урядовці, і міський голова. Зокрема, Київрада проголосувала, щоби їм дати надбавки в розмірі 4 тис. грн лікарю, 3 тис. грн медсестрі і 1 тис. грн санітарці.

«Ось ці гроші на початку травня нам нібито обіцяють, що надійдуть до нас. Але це 4, 3 і 1 тис. А з телевізора нам говорили про 300%, а мер говорив, що лікар отримуватиме майже 50 тис. грн, а медсестра 35 тис. грн… Самі розумієте», - говорить лікар. 

Основний незадоволений контингент, який вийшов з протестами, – це медсестри і санітарки цієї лікарні. Вони майже усі живуть біля Києва, в Іванкові, за Вишгородом, неподалік Чорнобильської зони. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: