Мінюст взявся за «переворот» у Коцюбинському

Мінюст взявся за «переворот» у Коцюбинському
Голова селищної ради Коцюбинського Ольга Матюшина

До Мінюсту надійшла скарга щодо законності зміни селищного голови

До Міністерства юстиції України надійшла скарга з приводу законності зміни селищного голови Коцюбинського, що під Києвом. Про це повідомила з трибуни Верховної Ради перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька.

Під час години питань до уряду в парламенті народний депутат з фракції БПП Ольга Червакова звернулась до представників Мін'юсту з вимогою розібратися з ситуацією, що склалася в Коцюбинському.

За її словами, минулого тижня реєстратор міста Ірпінь, що також розташоване біля столиці, незаконно замінив в реєстрі селищного голову Коцюбинського Ольгу Матюшину на «незрозумілу самопроголошену особу».

Депутат наголосила, що для цього не було відповідного рішення міської ради, не було навіть сесії, на якій його могли ухвалити.

Вона попередила, що коцюбинці вже готують намети для страйку під Мінюстом в Києві і закликала якнайшвидше скасувати цю реєстрацію.

Бернацька сказала, що до міністерської Комісії з розгляду скарг у сфері держреєстрації вже надійшла відповідна заява.

«З цього питання до нас надійшла вже скарга, після останньої зустрічі ми її перевірили. Вона відповідає вимогам. Наступного тижня буде ухвалене рішення про допуск або недопуск до розгляду, після цього вона буде розглянута по суті», - заявила чиновниця.

Вона висловила впевненість, що якщо мало місце порушення, то комісія обов'язково скасує цю реєстраційну дію.

Нагадаємо, місцева рада селища Коцюбинське двома третинами голосів висловила недовіру селищному голові Ользі Матюшиній (висунута Блоком Петра Порошенка). Сама ж Матюшина підтвердила інформацію, що дані щодо нового керівника селища були внесені у Державний реєстр юридичних осіб Мінюсту, але назвала голосування депутатів «переворотом» і пообіцяла оскаржити дії держреєстратора, вважаючи, що той не мав підстав вносити відповідні зміни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: