У Коцюбинському переворот? Депутати відкликали селищного голову від БПП

У Коцюбинському переворот? Депутати відкликали селищного голову від БПП
Голова селищної ради Коцюбинського Ольга Матюшина

Депутати доручили виконувати обов'язки селищного голови секретарю ради Миколі Єременку

Місцева рада селища Коцюбинське, що під Києвом, двома третинами голосів висловила недовіру селищному голові Ользі Матюшиній (висунута Блоком Петра Порошенка). Це підтвердили Hubs депутати селищної ради.

На пленарному засіданні за відповідне рішення проголосували 18 обранців із 26.

Як пояснюють депутати селищної ради, причинами відкликання селищного голови Коцюбинського стали нібито численні факти порушення нею законодавства, складна ситуація у сфері житлово-комунального господарства, блокування роботи ради та виконкому, а також непрозорість фінансових процесів.

Зокрема, за повідомленнями представників депутатського корпусу, за правління Матюшиної борги єдиного в селищі ЖЕКу виросли з 10 до 30 млн грн, Коцюбинське не змогло вчасно увійти в опалювальний сезон, були виявлені фіктивні ремонти об'єктів муніципальної власності, ветований проект бюджету на 2018 р., відбувалися звільнення працівників апарату ради та ЖЕКу, а також ігнорувалися звернення виборців з приводу нагальних проблем.

Присутні на сесії депутати Коцюбинської селищної ради одноголосно доручили виконувати обов'язки селищного голови секретарю ради Миколі Єременку.

Сама ж Матюшина підтвердила інформацію, що дані щодо нового керівника селища були внесені у Державний реєстр юридичних осіб Мін'юсту, але назвала голосування депутатів «переворотом» і пообіцяла оскаржити дії держреєстратора, вважаючи, що той не мав підстав вносити відповідні зміни.

«На дії реєстратора я поскаржилася в прокуратуру (відповідну заяву про злочин відправлено на ім'я Дмитра Чибісова в той же день) і готую позов до суду. Я і моя команда будемо діяти виключно у правовій площині. Закликаю людей зберігати спокій, не піддаватися на провокації. Рано чи пізно всім правопорушникам доведеться відповісти перед законом», - написала Матюшина у себе в Facebook, звинувативши в свою чергу депутатів селищної ради в саботажі і бідах селища.

У свою чергу, як стало відомо Hubs, сьогодні виконуючий обов'язки міського голови Микола Єременко планує приступити до роботи у новому статусі, прийшовши на робоче місце у виконком.

Як повідомлялося, в 2016 році Верховна Рада достроково припиняла повноваження Коцюбинської селищної ради минулого скликання, призначивши позачергові вибори.

До слова, 14 червня 2017 року у селищі Коцюбинське молодий чоловік на замовлення побив голову тервиборчкому селища Людмилу Демченко.

Також нагадаємо, що жителі села Коцюбинське 3 березня цього року на громадських слуханнях проголосували за приєднання населеного пункту до Києва. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: