Епідемія в Лаврі: коронавірус підозрюється ще у трьох десятків монахів

Епідемія в Лаврі: коронавірус підозрюється ще у трьох десятків монахів
У Києво-Печерській Лаврі тривають протиепідемічні заходи

На карантин можуть закрити Іонінський монастир

Ще 32 служителі Києво-Печерської лаври перевіряються на коронавірус. У них медики взяли зразки на ПЛР-тести. Результати тестування мають бути сьогодні. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«У Києво-Печерській Лаврі, яку закрили на карантин, тривають протиепідемічні заходи. Також медики контролюють стан хворих з легкою формою вірусу, які лікуються на самоізоляції на території Лаври. Усіх служителів оглядають щодня. За необхідності – госпіталізують. Вчора відібрали ще 32 зразки на тестування. І відправили їх в лабораторію. Результати тестів мають бути сьогодні», - сказав Кличко.

«Є випадки захворювань і в Іонінському монастирі. Там сьогодні працюють санітарні лікарі. І ми розглядаємо питання закриття його на карантин», - підкреслив мер Києва.

Нагадаємо, за добу 14 квітня було виявлено три випадки захворювання на коронавірус в Іонинському монастирі.

Як повідомлялося, станом на ранок 16 квітня, у Києві підтверджено 644 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. Зазначається, що у Києві серед хворих на коронавірус одужали 27 людей. 

Кличко повідомив про один летальний випадок від коронавірусу 15 квітня.

Як відомо, щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: