На Київщині на хабарі затримали двох інспекторів екологічної інспекції

На Київщині на хабарі затримали двох інспекторів екологічної інспекції

Інспектори вимагали хабар за проведення позитивної перевірки та незастосування штрафних санкцій до організації

Правоохоронці затримали двох інспекторів Державної екологічної інспекції Столичного округу за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в сумі 2 тис. доларів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зокрема, 26 жовтня правоохоронці затримали двох інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Столичного округу, один з яких є депутатом Вишгородської міської ради, які вимагали та отримали хабар у розмірі 2 тис. доларів від посадових осіб товариства за проведення «позитивної« перевірки та незастосування штрафних санкцій.

В даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання про повідомлення про підозру затриманим особам у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 («Вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб«) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: