На Київщині потонуло двоє дітей

На Київщині потонуло двоє дітей

Вода забрала життя двох хлопчиків

Минулої доби у Київській області потонуло двоє дітей. 

Одна з трагедій сталася в с. Лосятин Васильківського району, де компанія дітлахів без нагляду дорослих відпочивала на місцевому озері. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області.

«Раптом 8-річний хлопчик підсковзнувся на бетонних плитах, що знаходяться вздовж берегової лінії озера та впав у воду. Інші діти намагалися витягнути друга з води, але їм це не вдалося. Приблизно через 20 хвилин на місце трагедії приїхав батько хлопчика, витягнув його з води, але дитина вже була без ознак життя», - йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Встановлюються всі обставини трагічної події.

Інша трагедія сталася в с. Літки Броварського району.

16-річний підліток зі своїм молодшим братом і другом з дозволу матері поїхали велосипедами купатися на річку, де і сталося непоправне.

«На річці молодший 12-річний брат, не вміючи плавати, виліз на спину старшому 16-річному братові та охопив його шию руками, вони разом попливли на протилежний берег річки. Через деякий час старший брат став періодично зникати під водою і знову винирювати, хапаючи ротом повітря і остаточно зник під водою. Побачивши це, брат почав кликати на допомогу, врятувати вдалося тільки його», - розповіли в поліції.

На цей час тіло дитини виявлено та направлено на експертизу для встановлення причини смерті. Відкрито Кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Раніше у ДСНС повідомили, що з початку 2018 року на водних об’єктах Києва загинула 31 людинаЛише за минулі вихідні на водоймах столиці загинуло троє людей

Рятувальники закликають під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки:

  • не лишайте дітей без нагляду біля води;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  • пам'ятайте — відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: