Після виявлення вогнища коронавірусу інспекція перевірила всі інтернати Києва

Після виявлення вогнища коронавірусу інспекція перевірила всі інтернати Києва
Усі інтернатні заклади столиці з початку дії обмежувальних заходів закриті для відвідувачів

Цього тижня в інтернат-закладах Києва проведуть тестування на коронавірус

Після виявлення минулого тижня осередку захворювання в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат Держпродспоживслужба перевірила всі інтернати, що підпорядковані місту. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Загалом перевірено 8 установ:

  • Дарницький дитячий будинок-інтернат,
  • Святошинський дитячий будинок-інтернат,
  • Київський геріатричний пансіонат,
  • пансіонат ветеранів праці,
  • чотири психоневрологічних інтернати: Ново-Білицький, Київський і Святошинський та інтернат у Пущі-Водиці.

«Перевіряли на дотримання вимог карантину. Зокрема, чи здійснюють температурний контроль персоналу та підопічних, чи дотримуються правил проведення дезінфекції приміщень, чи забезпечені ці заклади засобами індивідуального захисту та дезінфекції. За результатами інспекції особливих порушень не виявили», - повідомив Кличко.

За його словами, Київському пансіонату ветеранів праці рекомендували закупити додатково маски, бахіли та костюми індивідуального захисту з розрахунку на один рік.

«Щодо Дарницького дитячого будинку-інтернату, - там щоденно проводять спецобробку приміщень будівлі. Підопічні і персонал перебувають на карантині у приміщенні інтернату під контролем медиків. Стан їх здоров’я задовільний. Тестування на коронавірус в інших 7 інтернат-закладах міста проведуть цього тижня. Про результати ми обов’язково повідомимо», - наголосив Кличко.  

Він нагадав, що всі інтернатні заклади столиці з початку дії обмежувальних заходів були закриті для відвідувачів.

Нагадаємо, 15 травня у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат виявили вогнище захворювання на коронавірус. Інфікована 81 особа - як вихованки, так і співробітники інтернату. Заклад закрили на карантин.

Як повідомлялося, станом на ранок 18 травня, у Києві підтверджено 2321 випадок Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 41 особу.

Найбільше випадків за минулу добу виявили в Дарницькому районі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: