Спалах коронавірусу виявлено у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат

Спалах коронавірусу виявлено у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат

Дарницький будинок-інтернат закрили на карантин

Коронавірус виявлено у 81 людини

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат виявили вогнище захворювання на коронавірус. Інфікована 81 особа - як вихованки, так і співробітники інтернату. Заклад закрили на карантин. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час термінового онлайн-брифінгу.

«У столиці виявлене нове вогнище захворювання на коронавірус. У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат сьогодні підтвердили захворювання у 81 особи. Там спочатку виявили хвору жінку-працівницю. І після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям та персоналу закладу. Загалом протестували 182 особи», - сказав Кличко.

За результатами тестів, хворих - 81 людина: 53 вихованки будинку-інтернату - віком від 7 до 35 років. А також інфіковані 28 осіб з персоналу інтернату - 26 жінок і 2 чоловіків.

У лікарні столиці госпіталізували трьох пацієнтів із числа персоналу. Інша частина персоналу – на самоізоляції вдома, під контролем лікарів. Інфіковані вихованки закладу перебувають у задовільному стані і отримують медичну допомогу в інтернаті.

«Як з'ясували, вірус занесла одна жінка - молодша медсестра однієї з груп інтернату. Зазначу, що такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу їх ніхто не відвідує», - наголосив мер Києва.

За його словами, наразі Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. Там здійснюють заходи з посиленої дезинфекції та медичне обстеження. На в'їзді на територію чергують рятувальники та поліція.

«Ми перевіримо і протестуємо також вихованців та персонал Святошинського будинку-інтернату для хлопчиків. Два міських заклади для людей похилого віку. Та 4 спеціалізованих заклади для жінок та чоловіків, - повідомив мер. - Я ще раз закликаю всіх бути обережними та дотримуватися правил. Бо ситуація в інтернаті показує, як одна особа може інфікувати багатьох людей. Вірус не відступив. І послаблення обмежень не означає, що ситуація поліпшилася. Ризик надалі – великий. Тому не нехтуйте своєю безпекою. Бережіть себе та тих, хто поруч!» - наголосив Віталій Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 15 травня, у Києві підтверджено 2068 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. Серед них – 9 медиків. За минулу добу в Києві від коронавірусу померла одна людина. Усього за цей час – 43 летальних випадки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: