Поліцейські Василькова організували схему збуту наркотиків і вимагання хабарів

Поліцейські Василькова організували схему збуту наркотиків і вимагання хабарів
Затримання трьох співробітників Васильківського відділу поліції

Поліцейські вимагали в осіб, яким збували амфетамін, гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності

Прокуратурою Київської області викрито трьох співробітників Васильківського відділу поліції, які організували незаконну схему збуту псхитропної речовини, а потім за непритягнення осіб до кримінальної відповідальності вимагали в них хабарі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками ГУ СБ України в м. Києві та Київській області затримано двох оперуповноважених та поліцейського Васильківського відділу поліції ГУ НП в Київській області за підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) КК України», - йдеться в повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказані співробітники поліції збували громадянам психотропну речовину амфетамін, а потім вимагали в цих же осіб неправомірну вигоду задля непритягення до кримінальної відповідальності.

«Так, співробітники поліції, переслідуючи свої незаконні цілі, у вівторок, 24 квітня, використовуючи своє службове становище, із застосуванням фізичної сили, почали вимагати у особи, якій збули психотропну речовину, неправомірну вигоду розміром 20,5 тисяч гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності», - інформують у прокуратурі.

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів затриманим особам у вигляді тримання під вартою.

Співробітникам поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, слідчими прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування щодо членів злочинної групи, які під прикриттям діючого працівника поліції незаконно виготовляли та збували у Києві наркотичні, психотропні речовини та сильнодіючі лікарські засоби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: