Прокуратура повідомила про підозру екс-головному лікарю «Феофанії»

Прокуратура повідомила про підозру екс-головному лікарю «Феофанії»

Екс-держслужбовець спричинила державі майнових збитків на суму понад 33 млн грн

Прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому головному лікарю лікувально-профілактичного комплексу «Феофанія», який незаконно передав у приватну власність майно та земельну ділянку дитячого оздоровчого табору «Ясний» вартістю понад 33 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Встановлено, що у квітні 1994 року між Національною академією наук (НАН) України та колишнім головним лікарем «Феофанії» укладено договір про передачу в оренду майнового комплексу «Феофанія» та «Ясний». Рішення щодо відчуження майна дитячого оздоровчого табору «Ясний» НАН України не приймалося», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що передавання в оренду комплексу відбулася з порушенням закону – без дотримання встановленої процедури і без дозволу президії НАН України.

Окрім того, між колишнім головним лікарем і приватною особою було укладено угоду купівлі-продажу будівель і споруд дитячого табору.

«Таким чином, своїми протиправними діями екс-держслужбовець незаконно передала у приватну власність майно та земельну ділянку площею понад 6 га, спричинивши державі майнових збитків на суму понад 33 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура повідомила колишньому головному лікарю про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До слова, НАБУ завершило розслідування щодо глави Держаудитслужби.

Нагадаємо, 23 січня голові Державної аудиторської служби повідомлено про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: