П'яне ДТП: Федорко сказав у лікарні, що впав із лавиці

П'яне ДТП: Федорко сказав у лікарні, що впав із лавиці

Колишній директор «Укрзалізниці» з вантажних перевезень і логістики Іван Федорко, що влаштував ДТП, ймовірно, нетверезим, сказав у лікарні, що впав із лавиці, розповіли в медустанові.

«Він надійшов о другій годині ночі зі скаргами на біль у голові та серці. Була також гематома на правій кисті, і в історії (хвороби) записано – запах алкоголю. Це одразу зробив черговий лікар. Ми його поклали в реанімацію, зняли гіпертонічний криз, і тільки зранку ми дізнались від ЗМІ, що трапилося. Бо пацієнт сказав, що впав з лавки», – розповіла головний лікар Дорожньої клінічної лікарні № 2 міста Києва Леся Дрофа.

Зараз Федорко перебуває в реанімаційному відділенні цієї лікарні. За словами головного лікаря установи, він сам звернувся до них за медичною допомогою.

Майже через добу після аварії в нього таки відібрали кров для проведення експертизи щодо вживання ним алкоголю чи наркотичних речовин.

«Він отримав повідомлення про підозру за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості – ред.). За постановою процесуального прокурора було відібрано зразки крові для проведення судової токсикологічної експертизи на предмет вживання алкогольних та наркотичних засобів для того, щоб підтвердити або спростувати факт перебування останнього в нетверезому стані», – пояснив керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь.

За словами представників прокуратури та поліції, які прибули в лікарню, де зараз перебуває Федорко, підозрюваний відмовився надавати будь-які свідчення слідчим, мотивуючи це відсутністю адвоката. Відтак слідчі дії продовжаться у вівторок, коли до Федорка прибуде захисник.

Як розповіли прокурори, найсуворіше покарання за статтею, за якою Федорку оголошено підозру, – три роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на цей термін.

Вночі в понеділок шеф-редактор видання «Лівий берег» Соня Кошкіна повідомила, що фотокореспондент видання Макс Левін потрапив в аварію в Київській області, в результаті якої серйозно потерпіли дружина і син фотографа. Згодом вона заявила, що ймовірний винуватець дорожньо-транспортної пригоди – Іван Федорко.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до керівника підприємства «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна з проханням звільнити директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка. В «Укрзалізниці» відтак заявили про звільнення Федорка з посади. Крім того, компанія висловила співчуття потерпілим у ДТП з участю Івана Федорка, що сталася 3 липня на автодорозі Боярка – Забір’я, і заявила, що сподівається на об’єктивне розслідування цього інциденту.

За фактом ДТП відкрите кримінальне провадження.

Джерело: Радіо Свобода

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: