Родина антикорупційного прокурора Холодницького безкоштовно отримала під Києвом півгектара землі

Родина антикорупційного прокурора Холодницького безкоштовно отримала під Києвом півгектара землі
Назар Холодницький 
Фото: Голос України

Загалом Назар Холодницький та його сестра володіють 12 об'єктами нерухомості, 8 з яких розташовані на території Києво-Святошинського району

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га. Чотири з них розташовані на території Києво-Святошинського району, де Холодницький раніше працював прокурором. Про це повідомляє Центр протидії корупції. 

Усі земельні ділянки виділили Назару Холодницькому, а також його матері та рідній сестрі під безоплатну приватизацію в 2012 — 2015 роках. Земля виділялася в одних з найдорожчих приміських районах Києва, а саме селах Білогородка, Ходосівка, Колонщина та Михайлівка-Рубежівка.

«Неодноразове виділення безоплатно землі під Києвом прокурору района  та його сім'ї, яка навіть не проживає в Україні, виглядає досить дивним,  — коментує Віталій Цокур, юрист Центру протидії корупції.  — Тим паче, що земля у виділених районах коштує від тисячі доларів за сотку і зазвичай не виділяється безкоштовно пересічним громадянам», — додає він.

У 2012 році Назар Холодницький отримав та приватизував 2 ділянки в селі Білогородка Києво-Святошинського району, загальною площею 0,1 та 0,12 га.

Роком пізніше, у жовтні 2013 року сестра Холодницького Ганна, яка вже 20 років проживає в Італії, отримала у власність та приватизувала ще 2 земельні ділянки на території Києво-Святошинського району: у селі Михайлівка-Рубежівка (0,15 га) та в селі Ходосівка (0,11 га).

У 2016 році сестрі також перейшла у спадок приватизована раніше матір'ю Холодницького ділянка (0,1 га) під садівництво у Макарівському районі Київської області.

Загалом Назар Холодницький та його сестра володіють 12 об'єктами нерухомості, 8 з яких розташовані на території Києво-Святошинського району.

Серед них особиста квартира Антикорупційного прокурора у місті Вишневому від забудовника «Акварелі». Саме власник компанії «Акварелі» та мер Вишневого Ілля Діков, з яким раніше працював Назар Холодницький, є фігурантами кримінального розслідування щодо хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Також сестра та матір нинішнього очільника САП у 2013-2014 роках, коли Холодницький працював прокурором Києво-Святошинського району, придбали в цьому ж районі в селі Софіївська Борщагівка 2 квартири в одного і того ж забудовника ТОВ «МІД СЕРВІС» на 183 м² та 125 м².

Крім того, сестра Холодницького у 2017 році набула у власність квартиру в селі Крюківщина на 63 м². Квартира набута за договором пайової участі, який укладено ще у 2013 році від забудовника ЖК «Підкова».

Додатко, сім'я володіє також 2 квартирами та житловим будинком у Львові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: