Скандал навколо закриття ліцею: школу виселять і побудують нову

Скандал навколо закриття ліцею: школу виселять і побудують нову

Споруда 1936 року в аварійному стані, рекомендовано знести її

Слідами скандалу з приміщенням ліцею №142 у Солом’янському районі, департамент освіти та науки КМДА повідомив, що споруду побудовано у 1936 році і вона у аварійному стані. Нині у ліцеї навчається понад 530 учнів, навчальний процес забезпечують 72 працівники (55 вчителів та 17 інших працівників).

Беручи до уваги категоричні висновки спеціалістів про знесення непридатної будівлі та виникнення загрози життю та здоров’ю учасників освітнього процесу, у Солом’янському районі повідомили, що проведено інформаційні зустрічі з головами батьківських комітетів усіх класів, які підтримали пропозицію районного управління освіти про переведення учнів та педагогів до інших закладів освіти; за наявності проектно-кошторисної документації буде прийнято рішення щодо можливості реконструкції приміщення ліцею.

За інформацією управління освіти Солом’янської РДА, ТОВ «Проект-Студія» здійснило обстеження технічного стану приміщення ліцею №142 та визнало зазначений об’єкт аварійним. Беручи до уваги наявні деформаційні пошкодження та можливість підтоплення будівлі, наразі існує велика вірогідність її подальших деформацій та руйнування.

Винесено таку рекомендацію: «З урахуванням зношеності всієї будівлі та фінансових затрат на відновлення краще демонтувати усю споруду 1936 р.». Враховуючи вищевикладену рекомендацію, Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Солом’янського району прийнято рішення:

  • Вжити термінових організаційно-правових заходів щодо переведення педагогічного персоналу та учнів ліцею №142 в інші навчальні заклади району для продовження учбового процесу.
  • Порушити клопотання перед Київською міською радою про виділення коштів для розробки проектно-кошторисної документації на відновлення будівлі ліцею №142 (пров. Політехнічний, 2-а).

Водночас у департаменті освіти КМДА інформують, що Наказом управління освіти Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації № 7-аг від 06.03.2018 доручено організувати тимчасовий переїзд для продовження освітнього процесу учнів ліцею № 142 у  будівлі середньої загальноосвітньої школи №26 (вул. Комарова, 26) та спеціалізованої школи №159 (вул. Тупикова, 22) на період реконструкції з 12.03.2018. Зважаючи на наповнюваність вищезазначених закладів освіти, на нараді Департаменту освіти і науки, молоді та спорту прийнято рішення про переведення ліцею №142 на навчання в новозбудоване приміщення НВК «Ерудит» (вул. Яблонської, 12) з метою забезпечення освітнього процесу ліцеїстів. 

На виконання МЦП «Освіта Києва 2016-2018» згідно підпрограми закріплення земельних ділянок за закладами освіти, документи на закріплення земельної ділянки за ліцеєм №142 вже перебувають у процесі оформлення. Зазначаємо, що міська влада гарантує - цільове призначення земельної ділянки не зміниться.

Всього міською владою на виконання вищезазначеної програми у 2017 році виділено кошти у сумі 89,0 млн. грн. на оформлення права постійного користування земельними ділянками. Наразі на оформленні права постійного користування перебуває 999 земельних ділянок закладів освіти. З них станом на 12.03.2018:

  • виготовлено документацію із землеустрою - 100%;
  • виготовлено техдокументацію БТІ - 77%;
  • сформовано земельних ділянок (є витяг з Держгеокадастру) - 46%;
  • на опрацюванні у Департаменті земельних ресурсів  44%, з них:
  • підготовлено проектів рішень -31%;
  • винесено на розгляд сесії Київської міської ради (у порядку денному на 12.03.2018) -2%.

Як повідомлялося, у Києві закривається ліцей №142 на вул. Політехнічній 2-в.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: