Столична торговельна мережа ухилилася від сплати понад 2 млн грн податків

Столична торговельна мережа ухилилася від сплати понад 2 млн грн податків
Мережу магазинів, що спеціалізуються на продажу м’яса, викрито на несплаті податків
Фото: ГУ ДФС у Києві

Мережа використовувала працю офіційно неоформлених працівників, які отримували зарплату «в конвертах»

Співробітниками податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у Києві під процесуальним керівництвом прокуратури Києва викрито схему ухилення від сплати податків однією з торговельних мереж міста, в якій використовувались підконтрольні ФОП та офіційно неоформлені працівники. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України було встановлено одну із столичних мереж магазинів, що спеціалізуються на продажу м’яса, службові особи якої ухилилися від сплати податків у значних розмірах. Фігуранти використовували реквізити низки підконтрольних ФОП від імені яких купували продукцію за готівку без відображення в бухгалтерському та податковому обліку. У подальшому продукцію реалізовували кінцевим споживачам, лише частково відображаючи у звітності виручку від реалізації», - йдеться в повідомленні.

При цьому зловмисники використовували працю офіційно неоформлених працівників, із заробітної плати яких податки також не сплачувалися.

Внаслідок таких дій вказана торговельна мережа ухилилася від сплати до бюджету більше 2 млн грн податків.

«На підставі ухвал суду в магазинах мережі проведено обшуки, під час яких зафіксовано факти виплати заробітної плати «в конвертах»: в одному з магазинів вилучено платіжні відомості з підписами 38 неоформлених працівників про отримання коштів, яким з початку робочого дня було виплачено 315 тис. грн. Окрім того, вилучено 209,1 тис. грн готівкою, призначених для виплати неофіційної заробітної плати співробітникам інших магазинів торгової мережі, реєстраційні та банківські документи підконтрольних ФОП, чорнові записи, медичні картки та копії паспортів неоформлених співробітників магазинів», - повідомляють у податковій.

Тривають слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: