Столична влада відсіяла перевізників зі старими іржавими маршрутками

Столична влада відсіяла перевізників зі старими іржавими маршрутками
До конкурсу не допустили перевізників, які запропонували «Богдани» і старі іржаві маршрутки
фото: glavcom.ua

Уперше перевізник з півдня України перевозитиме киян на столичних маршрутах

10 грудня в Києві відбувся конкурс на визначення перевізників на міських маршрутах загального користування. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Костянтин Усов.

«Конкурс на визначення переможців, які мають право перевозити на автобусах киян, відбувся, як ми і планували. Він став унікальним, оскільки вперше в ньому брав участь перевізник з-поза меж Києва, який почув наш публічний заклик, приїхав сюди і запропонував 29 великих 12-метрових, повноцінних автобусів класу Євро-5. Цього ніколи не було раніше, бо це був закритий ринок для «своїх» і «улюбленців». Зараз це стало можливим, і цей перевізник з півдня України скоро перевозитиме киян гарними автобусами на трьох маршрутах», – розповів Усов.

Конкурсний комітет не допустив до конкурсу всіх перевізників, які запропонували на конкурс «Богдани» і старі іржаві маршрутки.

«Серед переможців – наш флагманський перевізник «Київпастранс» та перевізники, які подали автобуси невеликі, але 2020-2021 рр. випуску. Це не те, що ми бачимо як ідеал, тому з ними будуть укладені короткострокові договори, максимум на рік», – додав Усов.

Нагадаємо, серед оновлених і посилених вимог конкурсу:

  • пасажиромісткість мінімум на 60 осіб,
  • повна інклюзивність,
  • відповідність стандарту класу викидів Євро-5,
  • обладнання камерами зовнішнього і внутрішнього відеоспостереження і датчиками пасажиропотоку.

Як повідомлялося, на конкурс подали 19 пакетів документів вісім перевізників. Документи надійшли від ПП «Універсал-Транс», ТОВ «Одеса авто транс», ТОВ «Союз-Авто», ТОВ «Автосервіс», ТОВ «Д-М Київтранс», ТОВ «Кийтранс-2005», ТОВ «Транссіті» та КП «Київпастранс».

Нагадаємо, наразі столична влада проводить роботу з очищення вулиць міста від старих іржавих маршруток.

Четверо перевізників подали позов до суду на Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації. Перевізники хочуть заборонити КМДА проводити перевірки виконання умов договорів та розривати договори з перевізниками у разі виявлення суттєвих порушень.

Місто виграло апеляцію і Шостий апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про заборону Департаменту транспортної інфраструктури здійснювати перевірки на маршрутах ПП «Універсал-Транс» на всіх його 17 маршрутах.

Також Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації розірвав з двома перевізниками договори на обслуговування 21 міського маршруту загального користування. Рішення про розірвання договорів на маршрутах, на яких загалом здійснюють перевезення 172 автобуси, було ухвалене 6 жовтня за результатами перевірки документів у рамках проведення аудиту з боку Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міської державної адміністрації.

КМДА оголосила про проведення 10 грудня чергового конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування і ще посилила вимоги до перевізників.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: